tirsdag 28. januar 2014

Hverdagsdessert! Banansjokolademousse

Noen ganger har man bare så innmari flaks når man eksperimenterer på kjøkkenet.

Dette var en av de gangene. 

I present to you; Pernillas banansjokolademousse! 



Hjemme hos oss pleier vi si "det er alltid plass til dessert" , - og i følge min medisinstuderende fetter så stemmer dette til en viss grad; magesekken "utvider" seg litt når du spiser noe søtt, så derfor har man alltid plass til dessert, selv etter en stor middag. 

Det er godt med en liten avslutning på middagen, men jeg syns ikke noe om å trykke i seg sukkervarer på daglig basis. 

Denne sjokolademoussen derimot, er på grensen til å være sunn! Kun naturlig søtet av banan.

Denne oppskriften rekker til en liten porsjon hver til fem personer (ca et halv hvitvinsglass pr person)

Du trenger;

4 bananer (gjerne godt modne)
1-1,5 dl (laktosefri) fløte,avhengig av str på bananene (tåler du ikke melk overhodet, bruk mandelmelk!)
1 ts vaniljepulver 
3 toppede ss kakaopulver 

Slik gjør du:

Kjør alt sammen i blender eller med stavmikser til du får en god og fluffy konsistens. Pass på at det ikke er noen små klumper med kakaopulver igjen. Ha i porsjonsglass, og servér! Kan godt stå i kjøleskap gjennom middagen, dersom du liker å ha alt klart på forhånd.

Ønsker du å pimpe desserten litt kan du jo ha friske bringebær til, eller litt krem. Storesøster syns den smakte fortreffelig med litt melk. 

Enjoy! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar